kati24hh uzalezniona od forum
Liczba postów : 252 Age : 41 Registration date : 10/09/2007
| Temat: ZUPY Wto Lis 20, 2007 11:35 am | |
| Krem z pora z łososiową chmurkąNajważniejsza sprawa przy gotowaniu zupy z pora – warzywa muszą być bardzo Czas przygotowania: 30 minut Dla 6 osób Jak to zrobić:1. Umyj pory i drobno posiekaj 2. Do garnka wlej oliwę, dodaj masło i zeszklij pory. Aby szybciej się smażyły, posyp je odrobiną soli. 3. Zagotuj 750 ml wody, dodaj kostkę rosołową, wymieszaj i gotuj minutę. Dodaj do porów ziemniaki, smaż chwilę. Zalej rosołem. 4. Łososia pokrój w paseczki. 5. Zagotuj w garnku 0,5 l wody. 6. Ubij mocno białka z odrobiną soli. Dodaj łososia wędzonego i dopraw pieprzem. Za pomocą dwóch namoczonych łyżek formuj z piany kształt piłek do rugby. Zanurz we wrzącej wodzie i po 30 sekundach odwróć i gotuj kolejne 30 sekund. 7. Kiedy ziemniaki będą miękkie zmiksuj zupę, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj. 8. Dopraw pieprzem, solą. Wlej zupę do kokilek, na wierzchu ułóż chmurki z piany, udekoruj ikrą z łososia, kilkoma kroplami tabasco i słodką papryką. [url=javascript:window.print();] drukować[/url] Produkty potrzebne do przepisu
- 5 porów (same białe części)
- 2 łyżki oliwy
- 20 g masła
- sól
- 1 kostka bulionu warzywnego KNORR
- 80 g płatów łososia wędzonego
- 3 białka
- 300 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
- 200 ml śmietany 30%
- 50 g ikry łososia
- papryka słodka
Przepis nie jest moj ale wyprobowalam.mniam mniam. | |
|
wloszka Admin
Liczba postów : 1439 Age : 55 Registration date : 10/07/2007
| Temat: Re: ZUPY Wto Lis 20, 2007 11:37 am | |
| 5 porów (same białe części) wiecie,ze tutaj we wloszech nie mozna znalesc porow | |
|