| Jak nauczyc dzieci porzadku? | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
wloszka Admin
Liczba postów : 1439 Age : 55 Registration date : 10/07/2007
| Temat: Jak nauczyc dzieci porzadku? Sro Gru 12, 2007 12:23 pm | |
| a propo wychowywania naszych dzieci,czy ktoras z was ma sposob jak nauczyc porzadku????????????????moja corka jest roztrzepana i balaganiarz i brat,ktory zawsze byl przykladny,widzi siostre i malpuje po niej wczoraj mowie do Roberty:widzisz jak w domu u Francesci wszystko na swoim miejscu,serwetka na stole,narzuta w kancik i itd,podaje tez przyklad innych naszych znajomych,a Roberta mi odpowiada:mama,dlaczego ty chcesz nasladowac wszystkich? i szczeka mi opadla | |
|
| |
LuLu urodzona hetera z demencja starcza
Liczba postów : 791 Registration date : 09/10/2007
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? Sro Gru 12, 2007 8:29 pm | |
| hm, zaraz odezwa sie glosy, ze Bin laden przy mnie to nie terrorysta, ale mnie juz geba boli od proszenia S, zeby swoje graty odkladala na miejsce. Raz slucha a raz nie. Z reguly jest zmeczona i upycha zabawki gdzie popadnie, az razu pewnego wyrzucilam w palacy sie kominek kredki, ktore lezaly na podlodze, a ja prosilam kilka razy o pozbieranie... plakala strasznie, ale dzis wystarczy, ze powiem-zbieraj, albo wyrzuce(spale)-dziala. | |
|
| |
kati24hh uzalezniona od forum
Liczba postów : 252 Age : 41 Registration date : 10/09/2007
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? Sro Gru 12, 2007 10:20 pm | |
| lulu ja robie tak samo i dziala:P | |
|
| |
wloszka Admin
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? Czw Gru 13, 2007 12:08 pm | |
| ja niestety juz wyrzucalam pare razy i nie skutkowalo wczoraj zas wzielam sie na sposob:kupilam tablice,szablon i podzielilam na polowe:dla Roberty i Pawelka,a potem jeszcze na pol:na plusy i minusy za kazdy dobry uczynekplus,za niesluchanie minus,na koniec dnia podliczamy i jesli jest wiecej plusow to jest nagroda,jesli minusow to kara | |
|
| |
anne uzalezniona od forum
Liczba postów : 355 Age : 47 Localisation : poludniowa Francja Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? Czw Gru 13, 2007 12:16 pm | |
| - wloszka napisał:
- ja niestety juz wyrzucalam pare razy i nie skutkowalo
wczoraj zas wzielam sie na sposob:kupilam tablice,szablon i podzielilam na polowe:dla Roberty i Pawelka,a potem jeszcze na pol:na plusy i minusy za kazdy dobry uczynekplus,za niesluchanie minus,na koniec dnia podliczamy i jesli jest wiecej plusow to jest nagroda,jesli minusow to kara taki sam mam system | |
|
| |
wloszka Admin
| |
| |
Amelia uzalezniona od forum
Liczba postów : 492 Age : 51 Registration date : 15/10/2007
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? Wto Gru 18, 2007 10:39 pm | |
| Moja mala ,to tez troche balaganiara z natury. Najbardziej denerwuje mnie to powtarzanie po x razy. Zauwazylam jednak, ze ostatnio sie poprawia, rozmawiam z nia duzo, i tlumacze, ze to nie tylko ja- mama ,musze sprzatac. Teraz ,jest juz coraz wieksza, i jako druga kobietka w domu powinna mamie troszke pomagac. Nie chce zapeszac, ae mysle , ze funkcjonuje... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jak nauczyc dzieci porzadku? | |
| |
|
| |
| Jak nauczyc dzieci porzadku? | |
|