| BANK | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
wloszka Admin
Liczba postów : 1439 Age : 55 Registration date : 10/07/2007
| Temat: BANK Czw Lip 12, 2007 5:10 pm | |
| Niemcy
Aby otworzyć konto (indywidualne czy firmowe) polscy obywatele muszą okazać ważny paszport lub dowód osobisty, zaświadczenie o stałym/ czasowym zameldowaniu na terenie Niemiec na co najmniej 6 miesięcy (wydają je biura meldunkowe na podstawie umowy najmu mieszkania) i kartę pobytu (otrzymuje ja każdy, kto jest zameldowany, nie ma nic wspólnego z pozwoleniem na pracę). Niektóre banki wymagają comiesięcznych wpłat minimalnych np. 1 tys. euro. Przy składaniu wniosku o otwarcie konta, nie trzeba wpłacać depozytu początkowego. Po siedmiu dniach przysyła zawiadomienie o otwarciu konta i wtedy można spokojnie wpłacać pieniądze.
Banki w Niemczech:
PostBank
Deutsche Bank,
Dresdner Bank
Commerzbank | |
|
| |
kati24hh uzalezniona od forum
Liczba postów : 252 Age : 41 Registration date : 10/09/2007
| Temat: Re: BANK Pią Wrz 21, 2007 8:54 pm | |
| Witam ja mam konto w Haspa i jest ok.Jedyny ich wymog to meldunek i dowod osobisty.Zapytano mi sie tylko czy pieniazki beda skas przelewane czy sama bede je wplacac. | |
|
| |
Anka mloda foremka
Liczba postów : 17 Registration date : 09/10/2007
| Temat: Re: BANK Wto Paź 09, 2007 3:15 pm | |
| Kati Haspa jest tylko w Hamburgu, odpowiednik w kazdym miescie to COSTAM Sparkasse lub Kreissparkasse. Osobiscie mialam w Haspie konto i wg mnie sa dosc drodzy, polecam Postbank, sa tani. Maja male oplaty za prowadzenie konta, o ile nie maja zadnych jak ktos nie przekracza jakiejs tam kwoty miesiecznie. Sparda Bank teraz sie reklamuje, ze Giro konto prowadza za darmo. | |
|
| |
wloszka Admin
| Temat: Re: BANK Wto Paź 09, 2007 3:39 pm | |
| Anka zapraszamy do dzialu przedstaw sie witamy i zapraszamy do nas | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Sob Lis 17, 2007 2:26 am | |
| Witam . ja z haspy jestem zadowolona mam u nich konto juz 3 lata i jest ok.Moja znajoma ma konto w postbank i zawsze ma jakies problemy np.ostatnio nie wykonali przelewu za czynsz na konto wynajmujacego i ten chcial ja z mieszkania wyrzucic... | |
|
| |
Anka mloda foremka
| Temat: Re: BANK Sro Lis 21, 2007 12:33 am | |
| Kati ja w Postbank mam konto ok 8-9 lat. Wczesniej w Haspie bylismy jakies 4 lata. Sa drodzy i tyle. Postbank nigdy nie robil problemow, nigdy nie przeoczyl przelewu. Jedynie jak nie ma pokrycia na koncie to nie wykona przelewu. Ja robie sobie przelewy on-line i jest ok. Wynajmujacy czyli kto, osoba prywatna, spoldzielnia czy firma. Zawsze pisza pisma postrach, jezeli chodzi o firme lub spoldzielnie. Jednak nie po pierwszym razie. | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Czw Lis 22, 2007 4:54 pm | |
| Nie moge sie z toba zgodzic ale przeciez nie musimy byc tego samego zdania prawda?Nie sadze tez zeby na koncie mojej psiapsiolki nie bylo funduszy gdyz prowadzi tu firme i zawsze musi miec na koncie jakas kaske.Zreszta chodzac po HH widac ze Haspa wychodzi do klientow ,chodzi mi o ilosc bankomatow Haspy....a koszta prowadzenia konta to przeciez smieszne sumy nawet jak w Polsce wyciagam kaske to prowizja wychodzi ok 1,20euro. | |
|
| |
Anka mloda foremka
| Temat: Re: BANK Pią Lis 23, 2007 9:08 pm | |
| Nie musisz sie ze mna zgodzic i wcale mi o to nie chodzi. Czego jest duzo nie znaczy, ze jest najlepsze. Koszty prowadzenia konta to nie sa smieszne sumy w porownaniu do Postbanku i nie mow, ze prowizja wynosi 1,20 za operacje wyplaty w Polsce, bo ceny sa wyzsze. Jeszcze czytac umiem, a na stronie Haspy wyraznie sa podane ceny. Girokonto klassisch kurz gefasstKosten | Kontogebühr | 2,95 Euro monatlich | Pro Buchungsposten | 0,25 Euro Jeden Monat sind fünf Buchungen für Barumsätze auf eigenen Girokonten an Kassen oder Geldautomaten der Haspa frei | Beleghafte Überweisungen pro Posten | 0,35 Euro | Scheckbelastungen pro Posten | 0,35 Euro | Daueraufträge pro Posten | 0,13 Euro | Daueraufträge einrichten oder löschen | Kostenlos | Daueraufträge ändern | Kostenlos | Daueraufträge aussetzen | Kostenlos | Internet-Überweisungen pro Posten | 0,05 Euro | Kontoauszug | Kostenlos | Teilnahme am TelefonBanking | Kostenlos | TransaktionskostenBarauszahlung an Geldautomaten | HaspaCard (Maestro) | Haspa | Kostenlos | Andere Sparkassen | Kostenlos | Alle anderen Kreditinstitute in Deutschland | 1,00 %, mindestens 3,95 Euro | Ausländische Kreditinstitute in Euro-Teilnehmerländern | 1,00 %, mindestens 3,95 Euro | Ausländische Kreditinstitute im sonstigen Ausland | 1,25 %, mindestens 5,00 Euro | Kartenzahlungen | HaspaCard (Maestro) | Bei Zahlungen innerhalb der Euro-Teilnehmerländer | Kostenlos | Bei Zahlung in Fremdwährung und bei Zahlungen außerhalb der Euro-Teilnehmerländer | 1,00 %, mindestens 1,00 Euro | Limit | Im Inland: 2.000 Euro täglich Im Ausland: 500 Euro täglich |
Tak to wyglada w haspie, nie mam zamiaru nikogo ciagnac do Postbanku, ani wypisywac z Haspy. Kazdy ma prawo wyboru banku, tylko, ze nie chce mi sie wierzyc, zeby Posbank robil jakiekolwiek problemy. Mamy tam konto juz dosc dlugo ok. 8-9 lat, w Haspie tez mielismy (jakies 3 lata) i porownujac te dwa banki z wlasnego doswiadczenia, a nie "psiapsiolki" jak to piszesz, na korzysc wypada Postbank. Nie musisz sie zgodzic, bo nie o to chodzi w moim poscie. Chodzi o obiektywna ocene obu bankow. O koszty, bo ze dostepnosc Haspy jest lepsza i wygodniejsza to fakt. Ktos inny moze miec inne zdanie. | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Pią Lis 23, 2007 9:47 pm | |
| Ja koszty operacji przeczytalam z wyciagu konta a nie ze stronki . | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Pią Lis 23, 2007 9:58 pm | |
| Przejzalam jeszcze raz swoje wyciagi i sie nie mylilam.Nie wiem moze teraz sa inne warunki a osoby ktore podpisywaly umowe kilka lat temu nadal sa rozliczane jak mialy zapisane w umowie.Za wyslanie z mojego kanta pieniazkow do krajow EU tez nie mam naliczanej zadnej prowizji.Moze to wlasnie stad wynika nasza rozbierznosc w informacjach.POZDRAWIAM. | |
|
| |
| |
| |
Anka mloda foremka
| Temat: Re: BANK Sob Lis 24, 2007 12:24 am | |
| - kati24hh napisał:
- Wiec kobietko spokojnie bo nie wiem czemu ma sluzyc ten spor.
Nie mow do mnie kobietko, a to nie jest spor i ja jestem spokojnia. Jak przeczytasz moje posty dokladniej to zobaczysz, ze nie sa wymierzone w Ciebie tylko porownuja oba banki. | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Sob Lis 24, 2007 3:05 am | |
| PO pierwsze nie mowie tylko pisze,Bo to jest forum a nie rozmowa prosto w oczy.Po drugie napisalam kobietko bo to jest forum dla kobiet...ale widze ze dalsze pisanie z Toba nie ma sensu. A i wybacz ale nie wiem jakbys chciala zeby na forum Cie nazywac jesli okreslenie kobietka jest dla Ciebie Czyms zlym.Przejzyj sobie inne tematy a zobaczysz ze takie zwroty sa ok. Bez odbioru FRAU ANKA | |
|
| |
Anka mloda foremka
| Temat: Re: BANK Sob Lis 24, 2007 9:20 pm | |
| Ok, to nie pisz do mnie kobietko. Nie jest to niczym zlym, ale ja mam prosbe do mnie tak nie mow. Nie lubie i mam prawo. W dalsze pyskowki sie nie wdaje, bo w tym temacie chodzi o banki w Niemczech. Ja napisalam swoje zdanie i nie chcialam sie z nikim przepychac na lepszy/gorszy bank. Ty odebralas to jak spor, trudno, trzeba umiec czytac ze zrozumieniem. Wystarczy Anka. Bez Frau. | |
|
| |
LuLu urodzona hetera z demencja starcza
Liczba postów : 791 Registration date : 09/10/2007
| Temat: Re: BANK Nie Lis 25, 2007 3:30 pm | |
| Dziewczyny, a tak na marginesie, placa wam za szarpanie sie w imie tych bankow?? Bank to bank, jeden drozszy drugi tanszy, ale na pewno nigdy nie dadza nic za darmo. | |
|
| |
wloszka Admin
| Temat: Re: BANK Nie Lis 25, 2007 4:34 pm | |
| wlasnie LuLu ma racje a moze mam zablokowac ten temat,zeby nie bylo miedzy wami zbyt zazarlych dyskusji? | |
|
| |
| Temat: Re: BANK Nie Lis 25, 2007 9:08 pm | |
| Nikt sie tu nie szarpie.Wloszka jesli anka wyrazi zgode to prosze skasuj te wpisy ktore uwazasz, bo faktycznie glupio to wyglada ja jestem za.Zostaw moze ten wpis anki gdzie jest pokazane jak wygladaja teraz oplaty... POZDRAWIAM | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: BANK | |
| |
|
| |
| BANK | |
|